Безкоштовно з усіх номерів

Пн-Пт: 10:00 — 19:00

Сб: 11:00-17:00

Нд: Вихідний

0 800 21 999 1
русукр
Русский

Sony показала новий контролер DualSense

Sony показала новий контролер DualSense

Компанія Sony представила контролер для своєї нової консолі PlayStation 5 - DualSense. З назви очевидно, що компанія спробувала вдосконалити саме тактильні відчуття, які отримують від контролера.

В анонсі зазначено, що вбудована тактильна віддача доповнюватиме спектр відчуттів, наприклад при їзді по пересіченій місцевості. А тригери L2 та R2 можуть похвалитися вбудованою адаптивною системою, обіцяючи геймерам реалістичні відчуття опору та віддачі. Мабуть, при стрільбі з лука тепер доведеться докласти більше зусиль.

Дизайн DualSense було перероблено під нові функції. У порівнянні з DualShock 4, трохи збільшився розмір, а форма стала більш округлою. Корпус контролера виконаний у чорно-білих кольорах. Все це дуже нагадує… XBOX :)

Нових кнопок не додали, загалом залишилася колишня конфігурація. Єдине, кнопку "Share" замінили на "Create". Вона буде відповідати за нову функцію створення контенту: запис ігрового процесу і його викладання. Пізніше буде розкрито всі подробиці цієї функції.

Тепер DualSense має вбудовані мікрофони для спілкування з тиммейтами без гарнітури. Хоча і таку можливість розробники залишили.

У контролера в результаті немає обіцяного інсайдерами дисплея. Замість нього – збільшена сенсорна панель з підсвічуванням з боків.

Нові вбудовані функції не могли не вплинути на вагу джойстика у бік збільшення. Тому, компанія Sony, без шкоди автономності роботи, переробила акумулятор. Щоправда, які саме зміни на нас чекають – не зрозуміло.

Заряджання батареї тепер здійснюватиметься через порт USB-C.


Чекаємо на офіційні характеристики контролера і прем'єру консолі PlayStation 5, яка очікується в грудні поточного року.