Безкоштовно з усіх номерів

Пн-Пт: 10:00 — 19:00

Сб: 11:00-17:00

Нд: Вихідний

0 800 21 999 1
русукр
Русский

Apple Event 13 жовтня. Презентація лінійки iPhone 12

Apple Event 13 жовтня. Презентація лінійки iPhone 12

Наступного дня після Apple Event 13 жовтня про презентацію говорили усі. Акції компанії то росли, то падали. І думки про нові продукти також поділилися.

Ми вирішили взяти паузу та нічого не публікувати. За добу інформаційного сміття стало настільки багато, що якби це був океан, то ми б із вами потонули.

Тепер, через трохи часу, ми хочемо зробити невеликий огляд на те, що показала компанія Apple, чого і коли чекати.

Насправді компанія показала чимало «новинок». Окрім очікуваних iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro та 12 Pro Max, Apple представила нову HomePod та купу аксесуарів.

І так давайте по порядку.

Почнемо, звичайно, з нових гарячих яблук. Їх на цей раз 4:

  • iPhone 12 mini (5.4")
  • iPhone 12 (6.1")
  • iPhone 12 Pro (6.1")
  • iPhone 12 Pro Max (6.7")


iPhone 12 і iPhone 12 mini

Дизайн iPhone 12 і 12 mini значно відрізняється від попередника iPhone 11. Цього разу у нового iPhone плоскі грані, як було в старому доброму iPhone 5/5S. Ще й зменшили грані дисплея, який тепер Super Retina XDR - 6.1" та 5.4" відповідно. До всього цього і яскравість збільшилися вдвічі (у порівнянні з iPhone 11). iPhone 12 і 12 mini стали власниками процесора A14 Bionic, підтримка 5G (з автоматичним перемиканням між 5G та LTE для економії батареї) та новою технологією захисту скла Ceramic Shield. Корпус випустили у 5 кольорах: чорний, білий, червоний, зелений та синій. По камері жодних «великих» змін не сталося. Два датчики по 12 Мп – ультраширококутний та ширококутний, нічний режим з підтримкою Timelapse, 2-кратний оптичний зум та HDR-відео з Dolby Vision.

iPhone 12 Pro і iPhone 12 Pro Max

Що стосується iPhone 12 Pro і 12 Pro Max, тут зміни "по яскравіше". Не можна не відзначити – дизайн. Плоскі грані з хірургічної сталі та заднє матове скло. Ну погодьтеся, що Apple завжди зналася на зовнішньому вигляді своїх iPhone, а їх індивідуальність підкреслювала кольором. На цей раз нічого не змінилося. На зміну такому популярному Midnight Green прийшов Pacific Blue. І просто підірвав! Колір дійсно вийшов глибокого синього кольору, Тихого океану. Сріблястий, графітовий, золотий зклали йому компанію. На цьому можна було б і не продовжувати, але ми все ж таки продовжимо ;) Дисплей Super Retina XDR (OLED) - 6.1" і 6.7" відповідно. Ceramic Shield – нова технологія захисту скла. Процесор A14 Bionic. Підтримка 5G (автоматичне перемикання між 5G та LTE для економії батареї) та IP68 (до 6 метрів під водою на 40 хвилин).

Камера має 4-кратний оптичний зум, TrueDepth і Ultra Wide отримали підтримку нічного режиму, нова система оптичної стабілізації зображення (допоможе знімати фото з високою витримкою з рук без спотворень), LiDAR дозволяє налаштувати автофокус навіть у майже повній темряві, алгоритм Apple ProRAW6, HDR -відео (10 bit) та в Dolby Vision HDR, 4К 60fps відео.

Напевно, одних із найважливіших змін, що відбулися – це упаковка iPhone. Оскільки Apple дбати про навколишнє середовище, компанія вирішила зменшити розміри упаковки та прибрати з неї все зайве. Таким чином новий iPhone буде комплектуватися одним лише кабелем USB-C to Lightning у тонкій оновленій коробці. Ось так, тепер жодних провідних навушників та блоків зарядки.

MagSafe для iPhone

Тепер MagSafe – це не зарядний пристрій до старих моделей MacBook. Новий зарядний пристрій MagSafe забезпечує зручне бездротове заряджання. Вбудовані магніти фіксують зарядний пристрій на задній панелі iPhone 12 або iPhone 12 Pro, гарантуючи ідеальне суміщення, тому зарядка виконується швидше. Потужність MagSafe складає до 15 Вт. Apple приготувала для нових iPhone цілу лінійку аксесуарів з підтримкою MagSafe, включаючи силіконові чохли та шкіряний чохол-гаманець для банківських карток. Вартість зарядного пристрою 39$.

Оновлений HomePod mini

Ну і насамкінець, розумна колонка HomePod mini. Побудована на чіпі S5, який, разом із якісною аудіосистемою, дозволяє значно підвищити якість звуку. В Apple звукову систему HomePod mini назвали Computational audio – звук, який за допомогою обчислень понад 100 разів на секунду автоматично оптимізується, забезпечуючи найбільш якісне звучання. Але якщо якості однієї HomePod mini виявиться недостатньо, можна купити другу - і скласти з них стереопару.

Само собою, HomePod mini наділена фірмовим голосовим помічником Siri, який з роками став швидшим, розумнішим і інтелектуальнішим (Siri зможе розрізняти всіх членів сім'ї за голосом та включати персональну музику). Три динаміки, що забезпечують 360-градусне відтворення звуку. HomePod mini буде доступна в 2-х кольорах: сірий космос и білий.

Старт продажів і ціни

Першими надійдуть у продаж iPhone 12 та 12 Pro – 23 жовтня. Вартість від 799$.

Потім iPhone 12 mini та 12 Pro Max, 13 листопада. Вартість від 699$.

І, останній на черзі, НomePod mini. У продажу із 16 листопада. Вартість 99$.