Безкоштовно з усіх номерів

Пн-Пт: 10:00 — 19:00

Сб: 11:00-17:00

Нд: Вихідний

0 800 21 999 1
русукр
Русский

Леонардо Ді Капріо – Людина з великої літери

Леонардо Ді Капріо – Людина з великої літери

Що ви знаєте про Леонардо Ді Капріо, крім того, що він актор, який одержав «Оскар»? Швидше за все ви бачили близько десятка його фільмів, але ви навіть не здогадуєтеся про те, що ця Людина робить для нашої планети.

На честь 50-річчя Дня Землі ми вирішили розповісти вам про те, хто ж насправді Леонардо Ді Капріо.

У 1998 році у віці 24 років Ді Капріо заснував власний фонд, присвячений захисту останніх збережених недоторканих куточків Землі та просуванню рішень, спрямованих на досягнення більш гармонійних взаємин людства та природи.

«Фонд Леонардо Ді Капріо» підтримує понад 35 інноваційних проектів раціонального використання природних ресурсів у всьому світі, які допомагають зберегти вразливі екосистеми та основні біологічні види.

Ді Капріо є посланцем ООН з проблем зміни клімату, а також володарем премії «Громадянин світу» Фонду Клінтонів та Кришталевої премії Світового економічного форуму. Він також є членом рад директорів низки організацій із захисту довкілля, включаючи Всесвітній фонд дикої природи, Раду з охорони природних ресурсів, Міжнародний фонд захисту тварин та проект «Чисті моря та океани 5».

Генеральний секретар ООН призначив Ді Капріо посланцем світу з питань зміни клімату перед Самітом 2014 року по клімату.

На початку 2020 року Благодійний фонд Earth Aliance, одним з організаторів якого є Леонардо Ді Капріо, пожертвував 3 мільйони доларів на запобігання лісовим пожежам в Австралії. Організація взяла на себе зобов'язання виділити кошти для порятунку дикої природи та її довгострокового відновлення.

А у 2017 «Фонд Леонардо Ді Капріо» пожертвував 20 мільйонів доларів, які були переведені 100 організаціям із захисту навколишнього середовища.

І це лише мала частина того, як Ді Капріо бореться за нашу планету.

«Чисте повітря та чиста вода, а також придатний для життя клімат - невід'ємні права людини. І вирішення цієї кризи - не питання політики, це питання нашого власного виживання».

Леонардо Ди Каприо

У 2016 році National Geographic та Леонардо Ді Капріо представили фільм «Before the Flood». Фільм присвячений екологічній небезпеці, в якій зараз знаходиться наша планета, та загрозі глобального потепління. В основу фільму ліг матеріал, зібраний Ді Капріо під час трирічної подорожі різними країнами, які він відвідав як посол світу ООН.


У фільмі представлені кадри вирубування лісів, промислового видобутку корисних копалин, стану повітря у великих китайських містах. Ді Капріо спілкується з політиками, вченими та екологічними активістами, щоб вивчити вплив кліматичних змін на Землю. Серед інших, інтерв'ю Ді Капріо дали Барак Обама, Ілон Маск та Папа Франциск. Вивчаючи проблему з усіх боків, Лео шукає відповідь на питання: що ми можемо зробити, доки не стало занадто пізно?

Мета фільму — привернути увагу людей у всьому світі до актуальних екологічних проблем та показати, що багато видів людської діяльності згубно позначаються на планеті.

Леонардо Ді Капріо регулярно робить пости у своєму Instagram, в яких показує всі проблеми нашої планети та можливості, щоб запобігти нашому згубному впливу на навколишнє середовище.